Verlaag de waterhardheid in Bertem door een waterverzachter te installeren.

Een waterontkalker verlaagt de hardheid van hard water naar zacht water en lost kalkproblemen op. Vraag vrijblijvend offertes aan.

waterhardheid Bertem

Waterhardheid Bertem

Wanneer u niet gebruik maakt van de openbare watersystemen, maar van een particuliere bron, dan moet u rekening houden met een mogelijke hoge waterhardheid van het drink- en douchewater. Een hoge waterhardheid kan verschillende nadelige gevolgen hebben. Zo krijgt u bij hard water onder andere al snel te maken met vele kalkproblemen zoals verkalking van de waterleidingen en een droge huid na het douchen. Het meten van de waterhardheid gebeurt door de gemeente Bertem. U kunt de hoogte van de waterhardheid achterhalen via verscheidene websites. Het oplossen van een hoge waterhardheid kan met een waterverzachter. Wilt u meer weten over de prijzen? Vul dan ons offerteformulier in.

Wat is hard water?

Wellicht heeft u geen idee waar de term hard water voor staat. Het begrip hard drinkwater staat voor drinkwater met hoge concentraties aan calcium en magnesium. Deze ionen reageren bij een hoge temperatuur (meer dan 60 graden) met het al eerder opgeloste waterstofcarbonaat. Dit zorgt ervoor dat er kalk (calciumcarbonaat) ontstaat. Voordat de waterhardheid als schadelijk wordt gezien moet deze een GPG (grain per gallon) waarde hebben van meer dan 5. Verschillende milieuactivisten uit de gemeente in Bertem koppelen bovendien de hardheid van het drinkwater aan andere onzuiverheden. Zij pleiten ervoor dat elke waterontharder moet zorgen voor volledig puur drink- en douchewater.

Wat doet een waterontharder?

Het toepassen van een waterontharder – ook wel waterontkalker of waterverzachter genoemd – heeft een vrij eenvoudig effect: het zorgt ervoor dat de calcium en magnesium elementen uit het water worden verwijderd, en zetten hiervoor in de plaats een onschadelijk element zoals natrium. Dit betekent dat hard water via een leiding de woning binnenkomt, gefilterd wordt met een speciale waterverzachter en vervolgens als zacht water door uw binnenleidingen wordt gevoerd. Bij het plaatsen van een waterontharder is het van belang om er rekening mee te houden dat de afvalstoffen die overblijven na de filtratie ook verwijderd moeten worden.

Gratis waterverzachter offertes vergelijken


Soorten waterverzachters

Zoals gezegd zijn er verschillende systemen geschikt voor het voorkomen van kalkproblemen bij uw woning in Bertem. In de gemeente plaatsen wij in de meeste gevallen een eenvoudig systeem met koolstofdioxide waarmee de waterhardheid aanzienlijk lager wordt. In dit geval worden de aanwezige mineralen die de hardheid veroorzaken omgezet in bicarbonaat. Een alternatief is een waterverzachter met hars. In dit proces worden speciale harskorrels door het hard water geleid, die zout afgeven aan het water en de andere mineralen opneemt. Deze vorm van ontkalker is zeer populair en brengt relatief weinig kosten met zich mee.

waterontkalker Bertem

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Een waterverzachter verlaagt de waterhardheid en zo voorkomt u kalkproblemen.

waterverzachter offerte Bertem
water hardheid Bertem

Waterverzachter installatie

De installatie van een waterverzachter vergt enige handigheid, en kan het beste door een expert bij u uit de gemeente worden uitgevoerd. Zo moeten zij eerst meten wat de exacte waterhardheid is, en op basis daarvan bepalen welke waterontharder het beste aansluit bij deze hardheid. Daarnaast moet er bij de installatie aandacht worden besteed aan het leidingstelsel en de apparaten die u op de waterontkalker wilt aansluiten. Wilt u weten wat de prijzen voor de installatie van een waterontkalker worden? Aarzel dan niet om vrijblijvend enkele offertes bij ons aan te vragen via het offerteformulier. Wij sturen u deze met plezier toe.

waterhardheid verlagen Bertem

Voordelen

Er zijn diverse voordelen verbonden aan de installatie van een waterverzachter. Het grote voordeel is natuurlijk dat de waterhardheid lager wordt, en dat daarmee diverse kalkproblemen worden voorkomen. Zo zorgt u er met een waterontharder ten eerste voor dat uw leidingen niet verkalken, en daarmee voor een verlengde levensduur van niet alleen de leidingen maar ook de elektrische apparaten die hierop aangesloten zijn. Daarnaast zorgt u er met de waterontharder voor dat het energieverbruik lager wordt. Een laatste voordeel waar onze specialisten uit Bertem u op willen wijzen is dat zacht drink- en douchewater ook makkelijker schuimt.

waterverzachter installatie Bertem

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een specialist uit de gemeente Bertem die u kan helpen bij het meten van de hardheid van uw drinkwater? Wilt u weten wat het verschil is tussen de diverse soorten waterverzachter die u bij ons kunt bestellen? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor installatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden voor ontkalker, en het verhelpen van kalkproblemen. Desgewenst sturen we u bovendien een aantal vrijblijvende offertes toe van experts uit de gemeente Bertem. Wij zijn u met alle plezier van dienst, vraag vrijblijvend offertes aan.