Verlaag de waterhardheid in Wichelen door een waterverzachter te installeren.

Een waterontkalker verlaagt de hardheid van hard water naar zacht water en lost kalkproblemen op. Vraag vrijblijvend offertes aan.

waterhardheid Wichelen

Waterhardheid Wichelen

In Vlaanderen is het op verschillende plaatsen zeer lastig (of duur) om drinkwater van één van de openbare watersystemen te verkrijgen. Een alternatief is om uw drink- en douchewater uit een particuliere bron te halen. Hoewel dit in de meeste gevallen een stuk goedkoper is, loopt u in dat geval wel risico op een hoge waterhardheid. Deze waterhardheid kan schadelijk zijn voor uw waterleidingen en elektrische apparaten, en zorgt onder andere voor kalkproblemen. Wilt u weten wat de waterhardheid is bij in de gemeente? Op verschillende websites is het mogelijk om uw gemeente in te vullen, en daarmee de waterhardheid te controleren.

Wat is hard water?

Veel van onze klanten uit Wichelen weten niet wat de waterhardheid in hun gemeente is, en hebben überhaupt geen idee wat hiermee bedoeld wordt. De term hard water wordt gebruikt om een hoge concentratie aan calcium en magnesium in het drinkwater aan te geven. Voor het gebruik van de term hard water moet deze concentratie ongeveer rond de 5 tot 10 Grain per Gallon (GPG) zitten. Deze ionen van calcium en magnesium reageren bij een temperatuur boven de 60 graden met het al eerder opgeloste waterstofcarbonaat. Dit heeft tot gevolg dat er kalk ontstaat. Een oplossing voor deze kalkproblemen is het toepassen van een waterverzachter.

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder – ook wel waterverzachter of waterontkalker genoemd – zorgt ervoor dat het drink- en douchewater gefiltreerd wordt. De meeste waterverzachters zijn geavanceerde systemen waarbij niet één maar drie of vier filters worden gebruikt om de calcium en magnesium ionen om te zetten naar het ongevaarlijke natrium. Deze filters werken in de meeste gevallen parallel: dit betekent dat er meerdere filters tegelijk actief zijn, terwijl de laatste wordt schoongemaakt om daarmee de zuiverheid van het systeem te garanderen. Wilt u kalkproblemen voorkomen? Laat dan door een loodgieter bij u in de gemeente van Wichelen een waterontharder installeren. Wij zijn u met plezier van dienst.

Gratis waterverzachter offertes vergelijken


Soorten waterverzachters

Wilt u graag een waterverzachter aanschaffen voor bij u thuis of op kantoor in Wichelen? Dan hebt u de keuze uit diverse soorten en maten. Wij bieden ten eerste een waterontharder aan met CO2. In dit geval wordt er koolstofdioxide aan het stromende water toegevoegd dat de aanwezige mineralen omzet naar bicarbonaat. Een alternatief is een waterverzachter met hars, één van de meest gebruikte oplossingen tegen kalkproblemen. De harskorrels die natrium afgeven zullen de ionen doen laten verdwijnen. Tot slot kunt u ook nog kiezen voor een traditionele waterontkalker met zout. Dit is een goedkope maar doeltreffende oplossing. Wij informeren u graag.

waterontharder Wichelen

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Een waterverzachter verlaagt de waterhardheid en zo voorkomt u kalkproblemen.

waterontharder Wichelen
waterverzachter installatie Wichelen

Waterverzachter installatie

De installatie van een waterverzachter bij uw woning in Wichelen om de waterhardheid te verminderen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Wie enigszins handig is met waterleidingen en riolering hoeft hiervoor dan ook niet een installateur uit de gemeente in te schakelen. Voordat u de installatie uitvoert is het echter wel handig om rekening te houden met een aantal zaken. Zo moet de waterontharder zichzelf af en toe reinigen om te kunnen zorgen voor optimaal zacht water. Het is dan ook belangrijk dat u deze aansluit op een afvoer, en hierbij een sifon plaatst. Meer weten over installatie en onderhoud? Wij informeren u met plezier over de waterhardheid in uw gemeente, wat voor soort waterontkalksysteem het meest geschikt is in uw situatie.

waterhardheid verlagen

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een waterverzachter om de waterhardheid te doen verminderen. Het algemene grote voordeel is dat er geen kalkproblemen meer zijn. Het verminderen van kalkproblemen heeft diverse subvoordelen. Zo zorgt het gebruik van een waterontharder voor een langere levensduur van uw elektrische apparaten dankzij de verminderde kalkaanslag. Hierdoor lever het gebruik van een waterverzachter een hoge kostenbesparing en minder energieverbruik. Een tweede voordeel van de waterontkalker is dat er zachter en schuimender douchewater ontstaat. U hebt dan ook minder zeep nodig bij het douchen, en uw huid zal niet meer zo snel uitdrogen.

waterontharder installeren Wichelen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar het verschil tussen hard en zacht water? Hebt u een vraag over hoe u de hardheid van het drinkwater kunt meten? Of wilt u weten hoe u de waterhardheid van uw douche- en drinkwater kan tegengaan? Dan bent u bij ons in Wichelen aan het juiste adres. Wij kunnen u van verschillende soorten waterverzachter voorzien, die kalkproblemen voorkomen en de waterhardheid verminderen. Wij zorgen desgewenst voor de installatie van de waterontharder, en kunnen er tevens voor zorgen dat u informatie krijgt toegestuurd over de hardheid van het drink- en douchewater bij u in de gemeente. Wij helpen u graag!